3 خاصیت انار که از نظر علمی ثابت شده است
انار نماد اصلی سفره شب یلدا است و گذشتگان ما آن را میوهی باروری و برکت میدانستند. اما علاوه بر این، از نظر علم هم انار از سالمترین و بهترین میوههای روی زمین است و مجموعهای از ترکیبات مفید را در خود دارد که در کمتر خوراکی دیگری میتوان پیدا کرد. تحقیقات علمی نشان دادهاند که انار میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش دهد. اگر دوست دارید با خواص انار به طور کامل آشنا شوید با حلال دانلود نیوز همراه باشید.
۱. انار سرشار از مواد مغذی است
پوست انار ضخیم و خارقالعاده است، اما درون این پوست ضخیم صدها دانه ظریف و خوشمزه یاقوت مانند قرار گرفته است. هر کدام از این دانهها دارای خواص شگفتانگیزی هستند که انار را به یک میوه خاص تبدیل کرده است. در ادامه میتوانید بخشی از ارزش غذایی یک لیوان انار دان کرده (حدود ۱۷۴ گرم) را ببینید.
- فیبر: ۷ گرم
- پروتئین: ۳ گرم
- ویتامین ث: ۳۰ درصد
- ویتامین کا: ۳۶ درصد
- فولات: ۱۶ درصد
- پتاسیوم: ۱۲ درصد
دانههای انار بسیار شیرین هستند البته اگر رسیده و تازه باشند. هر یک لیوان دانه انار حدود ۲۱ گرم قند و حدود ۱۴۴ کالری انرژی دارد. علاوه بر این انار ترکیباتی قوی با خواص دارویی هم دارد.
۲. خواص دارویی انار
درون انار دو ماده وجود دارد که در واقع اکثر خواص انار را مدیون آنها هستیم.
-
پونیکالاجین (Punicalagin)
این ماده یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است که هم در آب آنار و هم در پوست انار پیدا میشود. خاصیت آنتیاکسیدان این ماده آنقدر زیاد است که باعث شده آب انار ۳ برابر بیشتر از نوشیدنیهایی مانند آب انگور و چای سبز آنتیاکسیدان فعال داشته باشد. همین آنتیاکسیدان و البته چیزهای دیگر باعث میشود که خواص آب انار و البته خواص پوست انار هم بسیار زیاد باشد.
-
پونیسیک اسید (Punicic acid)
این اسید درون روغن هسته انار یافت میشود و جزء اسیدهای چرب اصلی دانههای انار است. این ماده یکی از اسیدهای چرب انیوزا ۶ است.
۳. تأثیر ضدالتهابی قوی انار
التهابهای شدید یکی از عواملی است که باعث مشکلات و بیماریهای بسیار جدی میشود. بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲، آلزایمر، و حتی چاقی مفرط! انار خواص ضدالتهابی بالایی دارد که مشخصا از خاصیت آنتیاکسیدانی پونیکالاجین ناشی میشود.
تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی خاصیت ضدالتهابی انار انجام شده است. مطالعات نشان داده است که مواد مؤثر موجود در انار میتوانند طی زمان هضم، باعث کاهش التهاب دستگاه گوارش شوند و همچنین تاثیر خوبی در کاهش فعالیتهای سلولهای سرطانی مربوط به سرطان سینه و روده بزرگ داشته باشند.
یکی از تحقیقات ۱۲ هفتهای بر روی افراد دیابتی نشان داد، مصرف ۱.۱ لیوان آب انار (برابر با ۲۵۰ میلیگرم) در روز باعث کاهش التهابهای “CRP” و “interleukin-6” تا ۳۲ و ۳۰ درصد شده است. اگر دچار التهاب فیزیکی ناشی از بیماریهای مختلف هستید و میخواهید این التهاب را کاهش دهید، انار یک مکمل عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. خواص آب انار مانند یک داروی بدون عوارض عمل میکند و توانایی بسیار زیادی در کاهش التهابهای مشکلساز دارد.
۴. آسان شدن هضم غذا با مصرف انار
بسیاری از مشکلات بدن از آنجا شروع میشود که دستگاه گوارش ما در هضم غذا خوب عمل نمیکند. عملکرد صحیح دستگاه گوارش برای بدن حیاتی است. فیبر موجود در انار به ما کمک میکند تا رودههای سالمی داشته باشیم که خوب هم کار میکنند.
از دیگر خواص انار برای روده میتوان به کاهش احتمال بروز بیماری «کرون» که از بیماریهای التهابی روده است و همچنین «زخم معده» اشاره کرد. برای داشتن رودهی سالم، بهترین راه خوردن انار دان شده به صورت کامل است.