با کتاب‌های دیوید سداریس به دنیا لبخند بزنید


admin 14 دی 1399 دقیقه مطالعه
با کتاب‌های دیوید سداریس به دنیا لبخند بزنید

دیوید ریموند سداریس، یکی از مشهورترین نویسنده‌های طنزنویس و برنامه‌ساز رادیویی در آمریکا است. او بخش بزرگی از شهرتش را مدیون داستان‌های کوتاه با درون مایه‌ی طنز و فکاهی از زندگی شخصی خود است البته نه داستان‌هایی ساده و معمولی مثل این‌که کجا زندگی کرده و که بوده و یا چه کرده است؛ بلکه او سخت‌ترین و غم‌انگیزترین شرایط زندگی‌اش را هم در کمدی‌ترین و خنده‌دارترین حالت‌ها برای طرفدارانش توصیف می‌کند. جزئی‌ترین مسائل روزانه می‌تواند در ذهن او تبدیل به یک داستان خنده‌دار شود. سداریس، توسط پیمان خاکسار به خوانندگان فارسی زبان در سال ۱۳۹۱ معرفی شد و البته مورد استقبال زیادی هم قرار گرفت. کتاب‌های او به ۲۵ زبان ترجمه شده‌اند و داستان‌های کوتاه او تاکنون دو بار عنوان بهترین تألیف آمریکایی را کسب کرده‌اند. محبوبیت دیوید سداریس در آمریکا به اندازه‌ای است که بعضی او را بهترین طنزپرداز زنده‌ی آمریکایی یا ستاره‌ی راک نویسندگی می‌دانند!

سداریس در نیویورک به دنیا آمد. مادرش یک آمریکایی کاتولیک بود و پدرش مردی ارتدوکس با پیشینه‌ی یونانی. دیوید پنج خواهر و برادر داشت که یکی از خواهرانش یعنی ایمی سداریس به بازیگر و کمدینی مشهور تبدیل شد. دیوید در دانشگاه کارولینای غربی درس خواند و سرانجام از انستیتو هنر شیکاگو فارغ‌التحصیل شد. او مدتی هنرهای اجرایی را امتحان کرد اما موفقت چندانی کسب نکرد و این شکست، بعدها دستمایه‌ی بعضی از بهترین یادداشت‌هایش شد. ورود سداریس به دنیای طنزنویسی به سال ۱۹۹۲ برمی‌گردد؛ یعنی زمانی که در باشگاهی در شیکاگو مشغول خواندن بخشی از خاطرات روزانه‌اش بود و ایرا گلس، یکی از چهره‌های مشهور رادیویی در آمریکا، او را به عنوان استعدادی ناشناخته کشف کرد. نوشتن تجربه‌های زیستی زندگی روزانه یا همان جستارنویسی خاصیت نوشته‌های او است. علاوه بر این سداریس مدتی به شغل‌های عجیب و پراکنده پرداخته است که این دوران خاطرات بسیار جالب و درون‌مایه‌ی مناسبی برای نوشته‌هایش فراهم آورده است. داستان‌های او ساده، سرگرم‌کننده و جذاب هستند و به همین دلیل خوانندگان از اقشار مختلف جذب آنها می‌شوند.

سیر صعودی شهرت او بعد از حضورش در برنامه‌ای محلی و سپس در رادیوی ملی آمریکا در سال ۱۹۹۲ آغاز شد که یکی از زندگی‌نامه‌های او را با نام خاطرات سانتلند پخش کرد. این شهرت باعث شد در سال ۲۰۰۸ مجموع کتاب‌هایش ۷ میلیون نسخه به‌فروش بروند. عنوان برخی از داستان‌های او عبارتند از: تب بشکه (۱۹۹۴)، عریان (۱۹۹۷)، تعطیلات با یخ (۱۹۹۷)، بالاخره یک روزی قشنگ حرف می‌زنم (۲۰۰۰) که برای این مجموعه برنده‌ی جایزه‌ی تربر در طنز آمریکایی شد، بر تن خانواده‌ات مخمل کبرینی و جین بپوشان (۲۰۰۴)، آنگاه که شعله‌ها تو را دربرمی‌گیرند (۲۰۰۸)، هنیوزی در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز قرار داشته‌اند. همچنین، نسخه‌ی صوتی بعضی از آثارش نامزد جایزه‌ی گرمی نیز شده‌اند.

برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه